Cauzele disfuncției erectile
عملية دعامة القضيب

Table of Contents

Ce cauzează erecție slabă, impotență, disfuncție erectilă, DE, impotență?

Impotența / disfuncția erectilă apare pe fond psihologic sau pe fondul unor boli.Cauzele organice sunt cele produse de o boală care afectează arterele, venele, hormonii… etc, mai întâlnită decât din cauza problemelor psihologice

Impotență psihogenică / disfuncție erectilă:

Stresul psihologic duce la impotență / disfuncție erectilă. Acest lucru se datorează faptului că  stresului contribuie la producerea anumitor neurotransmițători din creier, efect care împiedică erecția și excitabilitatea.

Stresul se poate datora

1.Anxietate de performanță: în cazul în care cineva este prea stresat din cauza performanțelor sale sexuale și temerile unui eșec în măsura în care el se gândește prea mult să nu eșueze în timpul actului sexual.Mintea lui devine prea ocupată cu evaluarea performanței, mai mult decât cu plăcerea sexuală, ceea ce duce la slăbirea erecției. Când acest lucru se întâmplă o dată, el devine mai îngrijorat de performanțele sale și se gândește la asta de fiecare dată.

2. Frecvent și mai profund, conducând la mai multe eșecuri, care la rândul lor, duc la mai multe griji și îngrijorări. Și așa mai departe. Aceasta este cea mai frecventă cauză de impotență psihogenică / disfuncție erectilă.

3.Stresul general: stresul de la serviciu, sarcinile financiare, grijile generale și epuizarea, duce la stres psihologic și în consecință impotență / disfuncție erectilă.

4. Lipsa de încredere în forțele proprii, o imagine negativă a propriului corp, cum ar fi ingrijorarea că penisul i-ar fi prea mic sau că un sân ar fi prea mare.

5.Depresie, schizofrenie.

6.Conflicte interpersonale:Asta este atunci când cineva are un sentiment negativ despre partenerul de sex feminin, din cauza dezacordurilor sociale, displăcere la vederea fizicului partenerei, miros… etc, preocupare de o altă imagine a corpului sau altă atitudine decât cea a partenerului feminin, sau atunci când există o cerere mare de sex a femeii iar el ca bărbat nu poate face față.

7.Concepții diferite despre sex: idei negative religioase sau sociale despre sex, fiind un păcat, o crimă.. Etc

8.Traumă infantilă: traumă psihologică în copilărie poate rezulta din viol sau de la un comportament agresiv al părinților în cazul in care l-au prins masturbându-se sau uitându-se la materiale pornografice.

Cauzele impotenței organice / disfuncției erectile

Cauze organice de impotență / disfuncție erectilă sunt cele produse de o boală care afectează arterele, venele, nervii, măduva spinării, hormonii, țesutul cerebral (nu starea psihologică)… etc, mai degrabă decât a cauzelor psihologice.

În Prim-plan cele menționate care participă la inițierea și menținerea erecției: hormonii pregătesc starea generală, ridicarea și creșterea organului genital și dorința sexuală. Creierul primește impulsuri de la el insuși, de la ochi, urechi, piele… etc, și trimite impulsuri de-a lungul măduvei spinării, apoi la nervii către penis, arterele care se dilată la pomparea de sânge, care este în penis prin închiderea venelor.Penisul se extinde din cauza sângelui pompat și dobândește rigiditatea. Țesuturile peniene trebuie să fie normale și elastice pentru a se extinde ca răspuns la sângele pompat. Orice boală care afectează acest lucru menționat anterior, va provoca impotență / disfuncție erectilă.

De exemplu, arterele pot fi blocate din cauza aterosclerozei. Venele pot fi incompetente și pot provoca impotență. Nervii pot opri transmiterea impulsurilor datorate diabetului zaharat. Măduva spinării poate opri transmisia din cauza prolapsului de disc sau rănire. Dereglările hormonale cauzate de abuzul unor anumite medicamente sau din cauza tumorilor.Toate acestea provoacă impotență / disfuncție erectilă. 

Ateroscleroza ca o cauză de impotență / disfuncție erectilă:

Ateroscleroza este acumularea de grăsimi și calciu sub peretele interior al vaselor de sânge care duc la îngustarea și scăderea fluxului sanguin prin aceste vase. Este cauzat de hipertensiune arterială, diabet zaharat, hipercolesterolemie și fumat.

Ateroscleroza este una dintre cele mai frecvente cauze de impotență / disfuncție erectilă, deoarece îngustează artera cavernoasă care hrănește penisul cu sânge duce la scăderea fluxului sanguin în penis. Erecția se bazează pe fluxul sanguin.

Diabet zaharat o altă cauză de impotență / disfuncție erectilă:

Diabetul zaharat se declanșează din cauza lipsei de insulină, care este hormonul responsabil pentru absorbția glucozei (zahăr) de către celule. Acest hormon este secretat de “pancreas”.

Când diabetul se declanșează, zahărul nu este absorbit de celule și este acumulat în sânge care duce la un nivel ridicat de glucoză. Această glucoză dăunează nervilor provocând transmiterea lentă a impulsurilor.

În consecință, în diabetul zaharat, impotența apare din cauza lipsei de transmitere a impulsurilor de la creier la penis. Diabetul de asemenea distruge, terminatiile nervoase din penis care secretă o substantă numită “oxid nitric”, responsabil pentru inițierea erecției. În plus, diabetul favorizează ateroscleroza care, la rândul său, duce la impotență. În cele din urmă, diabetul poate duce la impotență doar din cauza fricii de impotență (psihologic), mai degrabă decât boli organice reale

Diabetul este una dintre cele mai frecvente cauze de impotență. Aproape 50% din barbaţii cu diabet zaharat va suferi un grad de impotență / disfuncție erectilă.

Medicamente / produse chimice ca o cauză de impotență / disfuncție erectilă:

علاج ضعف الانتصاب وسرعة القذف

Multe medicamente pot provoca impotență, mai ales atunci când se abuzează fără supraveghere medicală:

1-Medicamente antihipertensive: cele mai multe tipuri de medicamente antihipertensive poate provoca un grad de impotență. Cu toate acestea, ele sunt o salvare pentru viaţă și sunt o necesitate. O categorie de medicamente antihipertensive care nu cauzează impotență este inhibitori ACE. Un medic specializat poate adapta tratamentul pentru a evita disfunctia erectila sau prescrie medicamente adjuvant pentru a ajuta efectul antihipertensiv.

2-Anti-depresive și anti-psihotice: cele mai multe dintre aceste medicamente provoacă impotență. Din nou, tipul de medicație și doza pot fi ajustate pentru a evita impotența, sau medicamente înlocuitoare pot fi prescrise pentru a evita impotența cauzată de aceste medicamente necesare psihotice.

3-Hormoni sau medicamente care conțin hormon poate provoca impotență în cazul în care au efecte estrogenice (estrogenul este hormonul sexual feminin). Un exemplu este anti-estrogeni utilizaţi în tratamentul infertilitătii masculine. Ei se opun estrogenilor prin concurente cu ei pentru receptorii săi pe diferite celule, fiind extrem de similar cu acesta. Această asemănare poate determina să aibă unele efecte estrogenice.

Dezechilibrul hormonal ca o cauză de impotență / disfuncție erectilă:

1-Testosteronul:

Testosteronul este hormonul sexual masculin, responsabil pentru dezvoltarea normală a organelor sexuale și pentru interesul pentru sex (libidou / dorinţa sexuală).

Lipsa de testosteron rezultată în impotență / disfuncție erectilă, în principal cauzează pierderea libidoului (pierderea dorinței sexuale).

Lipsa de testosteron poate să apară într-o stare normală la bărbații în vârstă, deoarece nivelul scade după o anumită vârstă.

Lipsa de testosteron poate apărea la o boală care afectează testiculul sau glanda pituitară (glanda din creier care secretă hormoni care stimulează toate celelalte glande pentru a secreta hormonii lor, inclusiv testiculul care secretă testosteron).

Nivelul de testosteron în sânge poate fi normal, dar există insensibilitatea receptorilor de testosteron pe diferite celule, ceea ce duce la eșecul de dezvoltare normală sau impotență.

2-Prolactina:

Este hormonul responsabil pentru secreția de lapte la femeie. În mod normal, este prezentă și la bărbați, deși în concentrații scăzute.

Creșterea nivelului de prolactina la bărbat poate duce la impotență sau infertilitate. Prolactina crește pe seama unui aport de anumite medicamente, în caz de insuficiență renală, în cazul unor tumori cerebrale benigne.. Etc

Irosire venoasă ca o cauză de impotență organică

Pentru ca erecția să aibă loc, sângele trebuie să se acumuleze în penis prin arterele larg deschise, și trebuie să rămână în interiorul penisului și să se acumuleze. Sângele este oprit în interiorul penisului când venele se închid. În cazul în care venele nu sunt bine închise, sângele se scurge din penis și erecția nu are loc, sau apare, dar dispare rapid. Aceasta este denumită ‘’scurgere venoasă’’

Nu există nici un motiv cunoscut pentru scurgeri venoase, în afară de unele cazuri cu vene anormale din naştere.

Fibroza penisului ca o cauză de impotență

Fibroza este depunerea țesuturilor inelastice, de obicei, pentru a reconstrui un decalaj la locul rănirii.

Țesutul fibros din penis duce la scurtarea, curbura și pierderea erecției în unele cazuri, fiind inelastică și depozitat unde sângele ar trebui să curgă pentru a umple penisul.

Fibroza poate să apară în penis din cauza unei boli numite “boala Peyronie” a cărei cauze nu este cunoscută, dar este frecvent atribuită diabetului zaharat și actului sexual dur.

Fibroza poate apărea, de asemenea, după priapism prelungit netratat, sau din cauza injectării repetate a penisului pentru a induce erecția în cazuri de impotență (injecție intracorporală), iradiere pentru tratamentul cancerului, printre alte cause.

Alte cauze ale impotenţei organice

Există mult mai multe motive pentru impotența organică, ca insuficiența hepatică, insuficiența renală, hipertiroidism, hipotiroidism, radioterapie și tratament chirurgical pentru cancerul de prostate.

Modul de viaţă ca o cauză de impotenţă:

Cele mai multe cauze de impotență pot fi evitate printr-o viață sănătoasă: exerciţii regulate, abstinența de la fumat, alcool și abuzul de droguri, dietă și reglarea greutății.

Invers, un stil de viață sedentar, mâncatul excesiv, fumatul, alcoolul și abuzul de droguri poate provoca impotență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

للمزيد من
المقالات