Muškarac ste koji ima problem sa slabom erekcijom, niskim libidom ili preranom ejakulacijom? Penilni implantat (penilna proteza) će Vam pomoći da budete muškarac kakav želite biti.
Već ste se podvrgli medicinskom tretmanu za erektilnu disfunkciju, ali niste bili zadovoljni rezultatom i imali ste nuspojave? Penilni implantat će Vam pružiti snagu koju želite.

Šta je penilni implantat/penilna proteza

Penilni implantat je skriveni uređaj koje se implantira u penis.
• Penilna proteza je skrivena unutar Vašeg tijela, što znači da je nikad niko neće moći vidjeti. Čak ni Vi ne osjetite prisustvo penilnog implantata u Vašem tijelu. Osjećate se normalno.
• Međutim, penilni implantat će Vam pružiti mogućnost tvrde erekcije u svakom momentu, na svakom mjestu. Slobodno možete uživati u seksu. S penilnim implantatom možete nadmašiti svakog muškarca kad je u pitanju seksualna snaga. S penilnom protezom svakodnevno možete upražnjavati seks, nekoliko puta dnevno, do kraja života.
• Osjećaj seksualnog zadovoljstva je normalan jer Vam penilni implantat neće stvoriti čudan osjećaj tokom seksa.
• Vaš libido se neće promijeniti, možda će se čak povećati s obzirom da Vam penilna proteza pruža vrlo veliko samopouzdanje kada je u pitanju ostvarivanje i održavanje erekcije.
• Više Vam neće biti potrebni lijekovi za poboljšavanje erekcije.
• Čak i ako imate preranu ejakulaciju, penilni implantat Vam može pomoći! Ako prebrzo ejakulirate, penilna proteza će Vam pomoći jer nećete izgubiti erekciju i bit ćete u stanju nastaviti sa seksom. Poznato je da većina muškaraca koji prvi put ejakuliraju prebrzo neće ejakulirati prebrzo i drugi put. Penilni implantat Vam omogućava da uživate u seksu više puta uzastopno! Zbog toga trebate odgoditi ejakulaciju do drugog ili trećeg puta.
Cilindri penilnog implantata u potpunosti su skriveni unutar penisa

 Kako se penilni implantat postavlja? Kako se vrši operacija za implantaciju penilne proteze?
HovhannesKarapetyan / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Kako se penilni implantat postavlja? Kako se vrši operacija za implantaciju penilne proteze?

enilni implantat se postavlja u tijelo kroz rez dužine 3-5 cm.Tokom operacije za postavljanje penilne proteze pacijent ne osjeti bol jer se operacija vrši pod anestezijom. Operacija za postavljanje penilne proteze traje oko 30-45 minuta. Istog dana pacijent može ići kući. Većina pacijenata preferira da zadrži privatnost i da operaciju obavi u tajnosti pa dolaze u kliniku sami i odlaze istog dana, bez ičije pratnje. Pacijent bez ičije pomoći i pratnje sam može ići kući i uopšte ne izgleda kao da je imao operaciju!

Rez za implantaciju penilne proteze obično se pravi ispod površine penisa, u blizni skrotuma ili na samom skrotumu. Dakle, rez za operaciju za postavljanje penilne proteze je skriven. Druga opcija je da se napravi rez na mjestu obrezivanja ako je pacijent obrezan. Treća opcija je pravljenje reza za operaciju za postavljanje penilne proteze na bazi penisa na dorzalnoj (gornjoj) strani, u naboru između penisa i donjeg dijela abdomena. Kada je rez u naboru, relativno je skriven. Četvrtu opciju je utemeljio prof. doktor Osama Shaeer. Ona se odnosi na rez u abdominalnom naboru za implantaciju penilne proteze. Ova opcija se naziva i „bikini rez“. To je linija između abdomena i pubičnog područja. Prednost ovog reza je što je daleko od penisa pa samim tim ne stvara osjećaj neugodnosti, odn. pruža osjećaj kao da pacijent nije imao operaciju na penisu i produžavanje penisa se može obaviti istovremeno s operacijom za postavljanje penilne proteze uz odstranjivanje viška masnoće i kože iz pubičnog područja kod muškaraca s prekomjernom težinom. Taj višak kože i masnoće može prekriti i sakriti penis. Pubična dermolipektomija je procedura kojom se taj višak kože i masnoće uklanja kako bi se otkrio i poboljšao položaj penisa. Otkriće prof. doktora Shaeera je implantiranje penilne proteze zajedno s pubičnom demolipektomijom u okviru iste operacije i kroz isti rez u donjem dijelu abdomena.

Kako se penilni implantat postavlja? Kako se vrši operacija za implantaciju penilne proteze?
Kako se penilni implantat postavlja? Kako se vrši operacija za implantaciju penilne proteze?


Prof. dr. Shaeer je također utemeljio postupak „utiskivanja“ za poboljšavanje funkcije penisa uz implantaciju penilne proteze. Taj postupak je namijenjen za pacijente koji imaju blagi do umjeren višak tjelesne težine kod kojih se masnoća ne odstranjuje nego „utiskuje“ nazad kako bi se penis istaknuo i kako bi se povećala njegova dužina. Rez je u tom slučaju peno-skrotalni (na bazi penisa prema skrotumu). Šav s utiskivanjem se postavlja kako bi se koža i masnoća oko baze penisa povukle nazad. Zatim se postavlja penilna proteza.

Nakon reza na koži identifikuje se corpora cavernosa. To su dva erekcijska cilindra koji se pružaju cijelom dužinom penisa i nastavljaju na pelvis. Corpora cavernosa su otvoreni za oko jedan cm. Vaskularna tkiva unutar njih se nalaze duž cijele dužine penisa. Unutrašnja dužina i širina se mjere kako bi se odlučilo koja dužina i obim penilnog implantata treba da se koriste. Penilni implantati su dostupni u svim veličinama. Zatim se jedan cilindar implantata postavlja u svaki corpus cavernosum. Corpora cavernosa se zatim zatvaraju. I to je to za rastezljivu penilnu protezu ili semirigidni penilni implantat. Za drugu vrstu penilnog implantata, inflatabilnu penilnu protezu, postoje još dvije male komponente koje treba umetnuti kroz isti rez: mala pumpa u skrotum i mali rezervoar u abdominalni zid ili u pelvis. To će biti objašnjeno kasnije. Nakon postavljanja komponenti penilnog implantata rez na koži se zatvara. To traje oko 30-45 minuta ako postupak obavlja iskusni hirurg kao što je prof. doktor Shaeer. Pacijent potom nakon 4-5 sati može napustiti kliniku.

Koje vrste penilnih implantata/penilnih proteza postoje?

Sve vrste penilnih implantata imaju jednu centralnu komponentu: erekcijske cilindre unutar corpora cavernosa. Oni ispunjavaju prirodne corpora cavernosa, na cijeloj dužini, od glavića penisa do baze koja se nastavlja na pelvis. U suštini postoje dvije vrste implantata: jedan koji je uvijek tvrd, ali se može saviti prema dolje kako ne bi bio vidljiv (rastezljiva penilna proteza/semirigidni penilni implantat) i druga vrsta koja je u normalnom stanju mlohava/mekana u neergiranom stanju i koja može preći u tvrdo stanje stiskanjem male komponente koja se nalazi u skrotumu (pumpe), a koja kontroliše protok tečnosti od i do malog „rezervoara“ u abdomenu. Tečnost koja teče iz rezervoara implantata do cilindara implantata u penisu omogućit će da penis postane tvrd. Tečnost koja teče nazad u rezervoar ispraznit će cilindre implantata uslijed čega penis ponovno postaje mekan. To je inflatabilni penilni implantat.

Postoji nekoliko proizvođača rastezljivih penilnih implantata:

SAD: Coloplast Genesis penilni implantati
SAD: Boston Scientific AMS Tactra
SAD: Rigicon
Argentina: Promedon

rastezljivih penilnih implantata


Rastezljivi penilni implantat semirigidne penilne proteze ima samo dvije šipke u penisu. On nema nikakve druge komponente. Semirigidna penilna proteza se savija prema dolje kako ne bi bila vidljiva uz održavanje rigidnosti cijelo vrijeme.

Rastezljivi penilni implantat semirigidne penilne proteze ima samo dvije šipke u penisu. On nema nikakve druge komponente. Semirigidna penilna proteza se savija prema dolje kako ne bi bila vidljiva uz održavanje rigidnosti cijelo vrijeme.

Proizvođači inflatabilnih penilnih implantata su:

SAD: Coloplast Titan
SAD: Boston Scientific AMS 700 SAD

Boston Scientific Ambicore

inflatabilnih penilnih implantata
Inflatabilni penilni implantat ima tri komponente: erektilni cilindar u penisu, pumpu u skrotumu i rezervoar u abdomenu. On je u normalnom stanju mekan. Potrebno je stisnuti pumpu inflatabilne penilne proteze da bi se postigla erekcija koja će trajati koliko god je potrebno.

Inflatabilni penilni implantat ima tri komponente: erektilni cilindar u penisu, pumpu u skrotumu i rezervoar u abdomenu. On je u normalnom stanju mekan. Potrebno je stisnuti pumpu inflatabilne penilne proteze da bi se postigla erekcija koja će trajati koliko god je potrebno.

Koja vrsta penilnog implantata je najbolja?

U nastavku slijedi poređenje između vrsta penilnih implantata:

Neprimjetnost:

Rastezljivi penilni implantat je uvijek tvrd, ali savijen prema dolje tako da neće stršati naprijed. Za razliku od inflatabilnog penilnog implantata koji je mekan (kad je ispuhan) i postaje tvrd (kada je napuhan) po potrebi. Zbog toga su erekcijski cilindri inflatabilnog penilnog implantata manje vidljivi. Međutim, partnerica može osjetiti pumpanje i rad pumpe pri napuhivanju i ispuhivanju penilnog implantata. Semirigidna penilna proteza se savija prema dolje kada nije u seksualnom odnosu. Neće biti vidljiva kroz donji veš i hlače odgovarajuće, normalne veličine i nema druge komponente u skrotumu ili abdomenu. Za dovođenje u erigirano stanje jednostavno se mora saviti prema gore tako da ostane erigiran u rigidno stanju koliko god dugo treba. To će biti možda manje primjetno za partnericu u poređenju s radom pumpe inflatabilne penilne proteze.
Dakle, iako je inflatabilna penilna proteza poznata kao proteza koja je skrivena, postojanje pumpe u skrotumu i njen rad mogu učiniti protezu „primjetnom“. Po našem mišljenju, obje vrste implantata imaju dobro svojstvo neprimjetnosti, pri čemu i jedan i drugi imaju neke prednosti. Ako pacijent koji želi operaciju za postavljanje penilne proteze nema problema da njegova partnerica zna da on ima penilni implantat, pumpa neće predstavljati problem.

Troškovi:

Operacija za postavljanje semirigidnog penilnog implantata košta približno kao trećina troškova implantacije inflatabilne penilne proteze.
Mehanički kvar: Rastezljivi penilni implantati rijetko su podložni kvarovima. Za razliku od njih, inflatabilnih penilni implantati su podložniji mehaničkim kvarovima, ali su pokriveni garancijom za zamjenu u slučaju kvara. Trajanje garancije varira od proizvođača do proizvođača. Istraživanja pokazuju da tokom praćenja od 15 godina 40% inflatabilnih penilnih implantata mora biti zamijenjeno. To nije slučaj sa semirigidnim penilnim implantatima kod kojih vrlo rijetko dolazi do mehaničkog kvara.

Obim/veličina:

Inflatabilni penilni implantati se napuhuju i ispuhuju tečnošću koja istječe iz abdominalnog rezervoara. Zahvaljujući tome inflatabilni penilni implantati se mogu „napumpati“ do maksimalnog obima koji penis može postići. Za razliku od njih, rastezljivi penilni implantati dostupni su u tri različita prečnika koji odgovaraju većini veličina penisa. Međutim, nakon što se ugrade, obim im se ne može mijenjati. Zbog toga će iskusan hirurg pokušati implantirati maksimalni obim rastezljivog penilnog implantata koji odgovara penisu.

Koji penilni implantat je najprirodniji tokom seksa?

Rastezljivi penilni implantati su dizajnirani za ručno savijanje kako bi bili neprimjetni. Povremeno se uslijed pritiska tokom seksa penis može saviti umjesto da strši naprijed. To ne predstavlja problem jer se ručno može erektirati za sekundu i seks se može nastaviti. Za razliku od toga, inflatabilni penilni implantati se neće saviti pod aksijalnim pritiskom pod uslovom da je hirurg dovoljno iskusan da koristi najmanju dužinu ekstendera (engl. rear-tip extender, skr. RTP). Šta su RTP? Inflatabilni implantat je dostupan u različitim veličinama (14,16,18,20,22 cm.itd). Šta ako je željena veličina 19? Dodaje se RTP. Što je više RTP-a, to manje ima inflatabilne komponente. Penis se može saviti na sastavu između inflatabilne komponente i RTP. Što je manje RTP-a, to znači da će taj spoj biti skriven duboko dolje pored pelvisa i neće biti u osnovi penisa, pa se neće savijati.

Rizici/sigurnost/komplikacije vezani za penilni implantat/penilu protezu:

Operacije za implantaciju penilnih proteza imaju vrlo visok procenat uspješnosti (>97%) i prilično su sigurne. Postotak komplikacija je manji od 3% i komplikacije vezane za operacije postavljanja penilnih implantata nisu opasne po život ako se pravilno sprovode. Za postizanje ovog postotka uspješnosti iskustvo hirurga je od velikog značaja. Rijetke komplikacije vezane za operacije za postavljanje penilnih implantata obično podrazumijevaju odstranjivanje i ponovnu implantaciju penilnog implantata. Komplikacije vezane za operacije za postavljanje penilnih implantata između ostalog uključuju infekciju ili anteriornu ekstruziju. Infekcija je manje česta sa rastezljivim penilnim implantatima jer oni imaju manje komponenti i stoga manje površinskog područja za kolonizaciju bakterija. Anteriorna ekstruzija se rjeđe javlja s inflatabilnim penilnim implantatima jer su oni mekani u neerigiranom stanju. Osim toga semirigidni penilni implantati nemaju rezervoar za razliku od inflatabilnih penilnih implantata koji imaju abdominalni rezervoar. Postoje slučajevi u kojima je postavljanje rezervoara inflatabilnih penilnih implantata u pelvis pored mokraćnog mjehura izazvalo neke rijetke komplikacije. To se izbjegava zahvaljujući novom trendu postavljanja rezervoara inflatabilnih penilnih implantata u abdominalni zid umjesto u pelvis. Kod mršavijih pacijenata postoji mogućnost da to bude donekle vidljivo.

Poređenje između vrsta rastezljivih penilnih implantata

Rastezljivi penilni implantati su dostupni od nekoliko različitih proizvođača, pri čemu svaki od njih ima određenu prednost:
• Coloplast Genesis kompanije Coloplast iz SAD-a ima hidrofilnu oblogu na površini. Ta obloga vezuje sva jedinjenja topiva u vodi koja se nanesu na nju neposredno prije implantacije. Coloplast Genesis se potapa u rastvor s antibioticima neposredno prije implantacije. Antibiotik se lijepi na njega i danima ostaje aktivan unutar tijela i tako smanjuje rizik od infekcije.
• AMSTactra kompanije Boston Scientific iz SAD-a ima unutrašnje jezgro od tilinola. To je metal s “memorijom”, što znači da on prihvata svaki položaj u koji se postavi i ostaje u njemu. Zahvaljujući tome može biti manje primjetan jer se može savijati na više tačaka.
• Promedon kompanije Promedon iz Argentine je otporniji na savijanje više nego druge vrste. On je možda više primjetan, ali neki ga pacijenti možda preferiraju ako im je otpornost na savijanje važnija od toga je li primjetan ili ne. On je osim toga dostupan u 5 različitih prečnika, a ne samo 3.

Koji inflatabilni penilni implantat je najbolji? Šta je bolje Coloplast Titan ili AMS 700?

Colplast Titan se odlikuje boljom bočnom i aksijalnom krutošću nego AMS-700. S druge strane AMS ima dužinu i obim koji pomažu da se penilni implantat AMS 700 LGX proširi i ima manju pumpu. Coloplast Titan ima hidrofilnu oblogu na koju prianjaju antibiotici koji u tijelu ostaju aktivni danima nakon operacije. Za razliku od njega AMS 700 ima “inhibi-zonu” odn. sloj unaprijed postavljenog antibiotika koji je pričvršćen za njegovu površinu.

Zašto ići u Egipat zbog operacije za implantaciju penilne proteze kod prof. doktora Shaeera?

Prof. doktor Shaeer je doktor s bogatim iskustvom u oblasti implantacije u kojoj radi i koju je do savršenstva doveo tokom više od 25 godina rada.
Prof. doktor Shaeer obavlja operacije u svojoj vlastitoj privatnoj klinici. Zašto je to važno? Klinika doktora Shaeera ima operacionu salu koja se koristi ekskluzivno za operacije postavljanja penilnih proteza. U toj operacionoj sali ne obavljaju se nikakve druge operacije što znači da ne postoje hirurški izvori infekcije. To ovu kliniku razlikuje od drugih u kojima se u istim operacionim salama vrši mnogo različitih operacija uključujući i neke septične operacije.

Inovacija:

Prof doktor.Shaeer je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Kairu u Egiptu. Također je i profesor Evropske akademije za andrologiju. Razvio je mnoge nove hirurške tehnike koje su dokumentovane u medicinskoj literaturi, istraživanjima i knjigama i koje se uče i primjenjuju širom svijeta. Te inovacije uključuju procedure za poboljšavanje penilne dužine, uspješno obavljanje komplikovanih slučajeva implantacije penilnih proteza te sposobnost rješavanja komplikacija vezanih za operacije postavljanja penilnih proteza.
Pogledajte publikacije prof. doktora Shaeera na PUBMED
Saznajte više o prof. doktoru Shaeeru ovdje

Troškovi

Troškovi operacije za implantaciju penilne proteze mnogo su manji nego u bilo kojoj drugoj državi na svijetu.
Razlog tome je velika potražnja za ovom vrstom usluge i troškovi su niži zbog velikog broja obavljenih operacija za implantaciju penilnih implantata.Troškovi se kreću od 5000 USD za rastezljive penilne implantate do 12000 USD za inflatabilne penilne implantate.

Egipat je poznata turistička destinacija

Sa mnogo više znamenitosti koje treba vidjeti nego što možete i zamisliti. Od faraonskih motiva do rajskih plaža i koralnih grebena, Egipat ima za svakog ponešto. Posjetioci ga vole i zbog njegove umjerene klime.
Odmah kontaktirajte profesora doktora Shaeera